Zajímavé tipy pro útulné bydlení

Okrasné bambusy v interiéru

Interiér každého domu či bytu může být oživen mnohými způsoby. Jakousi klasikou jsou především rostliny. Ty umí udělat z domova velmi příjemné místo, jež člověku bude přinášet spousty radosti. Volit mezi rostlinami mohou zájemci prakticky jakékoli a je jen na každém člověku, pro kterou z rostlin se rozhodne. Zajímavou možnost nabízí bambusy. Tyto rostliny se vyznačují specifickým vzhledem, kterého jiné rostliny nedosáhnou.

Obstarat si dnes bambus již není nijak složité, nicméně je vhodné něco málo o těchto rostlinách vědět. Jde o rostliny, které jsou na pěstování poněkud náročnější, i přesto jsou bambusy značně oblíbené a lze s nimi počítat v jakémkoli interiéru. Co se týká samotného pěstování bambusů, pak je třeba mluvit o půdě, jež by měla být dokonale propustná. Mnohdy dokonce bambusy rostou pouze v písečném podloží. Většina bambusů je náchylná na mnohé záležitosti, které by jejich růst mohly ohrozit. Typický je hlavně mráz. Častokrát pěstované bambusy v interiéru mohou trpět i na krátkodobý mráz. Obstarat si ale mohou zájemci i odolné bambusy, které klidně přečkají i poněkud tvrdší podmínky. Samotné zmrznutí však u bambusů až tolik nehrozí, jelikož v důsledku mrazu spíše bambus vyschne.

Bambus opadává a je dobré nechat lístky bambusu dole pod samotnou rostlinou, čímž se vytvoří jakýsi mulč. Rostlince bambusu se v tomto prostředí ještě lépe daří. Potřebujete-li zjistit větší množství informací o bambusech a jejich pěstování, máte jedinečnou možnost na internetových stránkách http://www.bambusy.cz/. Lze si zde koupit i celou řadu rozličných druhů bambusů určených do našich tuzemských podmínek. Zákazníci si mohou vybrat přesně takový bambus, který bude korespondovat s určitým typem interiéru domu či bytu.

19. 02. 2013

Diskuze k článku

Diskuze zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Nový komentář

Fotogalerie

Fotogalerie

Články s videi

Související články

Funkční krása aneb praktické bydlení
Krásných, designových a luxusních prostorů k bydlení je mnoho. Byt na pražském Novém Městě...
(07. 11. 2012)
Schodiště složené nasucho
Schodiště je dynamickým a hlavně nepostradatelným prvkem interiéru. Pokud na jeho konstrukci a...
(13. 10. 2012)

Nejnovější diskutovaná témata

Stěhování (15. 10. 2021)
Já jsem se potřebovala také už konečně...
re (04. 06. 2020)
Dobrý den. Já mám zase super zkušenost s touto...
Raději s firmou (18. 03. 2018)
Já jsem se stěhoval dvakrát plus jednou firmu....