Zajímavé tipy pro útulné bydlení

Šetřete přírodní energie tepelným čerpadlem

Přestalo Vás bavit navštěvovat přeplněná koupaliště, rozhodli jste se vyřešit koupání v parných dnech koupí vlastního bazénu a nyní Vás trápí chladná voda? Nebo snad přemýšlíte o koupi tepelného čerpadla pro Vaši chalupu, v níž plánujete trávit volné dny i během chmurných podzimních a studených zimních dní? Pokud Vaše odpověď zní kladně, neváhejte a pořiďte si tepelné čerpadlo vzduch voda.

Tepelná čerpadla jsou hitem vytápění. Kdo používá tepelná čerpadla, žije s dobou a jen díky nim může trávit svůj volný čas v bazénu i v chladnějších dnech.  Pokud plánujete dovolenou na chalupě a přitom se obáváte nepřízně počasí, nevěšte hlavu, díky tepelným čerpadlům si můžete užít do sytosti odpočinku i v deštivých a chladných dnech.

Velkou výhodou tepelných čerpadel je šetření energií pro vytápění až o 50%. Díky tepelným čerpadlům nejste závislý na přísunu uhlí, ropy či zemního plynu, což je obrovská výhoda zejména z toho důvodu, že si nemusíte lámat hlavu otázkou, kde vzít peníze na zaplacení těchto tepelných surovin, které se rok od roku zdražují. Tepelná čerpadla nevyžadují neustálou údržbu a ani prostor pro skladování.

Milovníky přírody potěší jistě zpráva, že tepelná čerpadla pomáhají chránit na rozdíl od uhlí přírodu. Tepelná čerpadla jsou vynikajícím způsobem, jak vyřešit ohřívání a předehřívání topné vody, ohřívání vody v bazénu, přípravu teplé vody či teplovzdušné vytápění.

Tepelná čerpadla lze rozlišit podle způsobu ochlazování či ohřívání přírodního zdroje na tepelná čerpadla vzduch voda, tepelná čerpadla země voda i tepelná čerpadla pro přípravu teplé vody. Společnost Stiebel Eltron nabízí dále k prodeji regulační přístroje, příslušenství k přípravě teplé vody a příslušenství pro topnou hydrauliku.

19. 07. 2012

Diskuze k článku

Ušetření (Milena) 21. 12. 2012 Odpověď

Kolik ročně se dá díky tepelným čerpadlům ušetřit?

Re: Ušetření (Renata) 15. 01. 2013 Odpověď

Záleží na vaší spotřebě, ale většinou jsou to desetitisíce.

 

Nový komentář

Fotogalerie

Fotogalerie

Články s videi

Související články

Funkční krása aneb praktické bydlení
Krásných, designových a luxusních prostorů k bydlení je mnoho. Byt na pražském Novém Městě...
(07. 11. 2012)
Schodiště složené nasucho
Schodiště je dynamickým a hlavně nepostradatelným prvkem interiéru. Pokud na jeho konstrukci a...
(13. 10. 2012)

Nejnovější diskutovaná témata

Stěhování (15. 10. 2021)
Já jsem se potřebovala také už konečně...
re (04. 06. 2020)
Dobrý den. Já mám zase super zkušenost s touto...
Raději s firmou (18. 03. 2018)
Já jsem se stěhoval dvakrát plus jednou firmu....