Zajímavé tipy pro útulné bydlení

Výhody a nevýhody přírodního linolea

Když se řekne linoleum, mnoho z nás si představí neforemné a nevzhledné podlahové krytiny, které se v našich domácnostech objevovaly už v dobách socialismu. Možná že vám při té představě vytanou na mysli nejrůznější nevzhledné interiéry a zuby nehty se při zařizování domácnosti tomuto typu krytiny bráníte. Mnoho lidí tento typ podlahy odsoudí, aniž by si zjistil bližší informace o všech jeho výhodách a nevýhodách. Přitom v dnešní době dávno odzvonilo nevkusným barvám a vzorům linoleí. Moderní doba si žádá moderní vzory a barvy a také moderní způsoby při samotném zpracování. Věděli jste, že existuje například také přírodní linoleum, které je naprosto ekologické už při samotné výrobě?

Přírodní linoleum, někdy též nazývané jako marmoleum, má mnohé výhody. Tato směs je slisovaná ze zcela přírodních produktů a nezatěžuje tak ekologii, což je v poslední době zpravidla jedna z nejvyhledávanějších vlastností podlahových krytin, tedy alespoň v domácnostech, které se zajímají o ekologii. Linoleum je obvykle také vysoce odolné proti oděru, má skvělé zvukové izolační schopnosti a po stránce bytového designu je sebevědomým konkurentem modernějším podlahovinám. Vysoce ceněná je také neuvěřitelná životnost marmolea, které ve většině domácností může vydržet i přes třicet let. Uživatelé této podlahové krytiny většinou oceňují také antistatické a antibakteriální schopnosti, anebo například nízkou hořlavost. Kromě výše uvedených pozitiv je také nízká cena důvodem stále se zvyšující poptávky o tuto podlahovou krytinu, kterou lze sehnat také díky stránkám www.meister-podlahy.cz.

Mezi nevýhody bývají řazeny pouze dvě vlastnosti přírodního linolea, a sice vysoká citlivost na ultrafialové záření, která může zapříčinit drobné změny v barevnosti linolea, a také náročnější údržbu vyžadující nanášení speciální voskové emulze, a to alespoň jedenkrát za rok.

Nemějte předsudky vůči věcem, které jste neměli v oblibě v dobách minulých. Časy se mění a s ním také možnosti bytového designu.

29. 06. 2016

Diskuze k článku

Diskuze zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Nový komentář

Fotogalerie

Fotogalerie

Články s videi

Související články

Funkční krása aneb praktické bydlení
Krásných, designových a luxusních prostorů k bydlení je mnoho. Byt na pražském Novém Městě...
(07. 11. 2012)
Schodiště složené nasucho
Schodiště je dynamickým a hlavně nepostradatelným prvkem interiéru. Pokud na jeho konstrukci a...
(13. 10. 2012)

Nejnovější diskutovaná témata

Stěhování (15. 10. 2021)
Já jsem se potřebovala také už konečně...
re (04. 06. 2020)
Dobrý den. Já mám zase super zkušenost s touto...
Raději s firmou (18. 03. 2018)
Já jsem se stěhoval dvakrát plus jednou firmu....